Højtemperaturbrændselsceller

Højtemperaturbrændselsceller og elektrolyse (SOFC & SOEC): Vigtige teknologier i fremtidens energiforsyning

Vi er midt i en spændende tid, hvor energisystemerne i hele verden stilles om fra traditionel produktion baseret på fossile brændstoffer til nye teknologier, der bygger på vedvarende energikilder.

Fremtidens energisystemer vil bygge mere og mere på ved-varende kilder.

Men, når vinden ikke blæser eller solen ikke skinner skal vi også kunne producere strøm effektivt. SOFC brændselsceller kan være en løsning. Til gengæld blæser det til tider mere end vi lige har brug for.

Elektrolyse (SOEC) er en effektiv måde at lagre elektriciteten på til senere brug.

Hvordan fungerer disse brændsels- og elektrolyseceller? Hvad er fordelene / udfordringer?

Under øvelsen afprøves en lille SOFC stak der kombinerer 16 enkelte SOFC celler. Parametre som strøm og spænding måles og effektivitet bestemmes.

Tidspunkt:
Onsdag d. 8. november

Antal deltagere:

Tilmelding:

Eksperimentelle fag:

• Kemi

Kan kombineres med:

• Kemi
  • Samfundsfag
  • Teknologi

DTU Energi, Institut for Energikonvertering og -lagring.

DTU Risø campus, Frederiksborgvej 399, 4000 Roskilde.

Anke Hagen
Sektionsleder